Børn og kiropraktik:
Her i klinikken tager vi med glæde imod børn, og vi har stor erfaring med at behandle dem.

Mange af de problemer/fysiske gener, vi slås med som voksne, har rødder helt tilbage til vores tidlige år. Der er heldigvis kommet større fokus på dette de seneste år og flere og flere tager deres børn til kiropraktisk behandling eller måske blot til et kiropraktisk tjek.

Baby’er:
Hos babyer vil der ofte være tydelige tegn på, at barnet har behov for en kiropraktisk konsultation. Sådanne tegn kan bla. være:

At babyen oftest foretrækker at ligge med hovedet til én bestemt side, eller at babyen ligger skævt (som en banan) Dette kaldes også KISS/KIDD

At babyen måske opleves som om den er stiv i den ene skulder, eller at den ligger asymmetrisk med armene (og altid på den samme måde) når den ligger på maven.

At babyen har asymmetriske ballefurer eller asymmetri af lårenes ’elastikker’.

 At babyen er meget urolig og svær at stille tilfreds.

At babyen har svært ved at falde til ro alene og ofte kan vågne med et skrig, når den lige er faldet i søvn.

Der behøver dog ikke at være tydelige tegn på en ledlåsning og babyen kan virke fuldstændig glad og tilfreds, selv om et eller flere led er låst. Ligesom hos os voksne kan smerte tærsklen variere ganske meget. Vi anbefaler derfor alle forældre at få deres nyfødte tjekket kort tid efter fødslen.

Børn:
Hos de lidt større børn ser vi nakkehold, ondt i nakken eller ryggen, og eventuel hovedpine som følge af ledlåsninger.

Ledlåsninger kan også vise sig som symptomer der ligner en øre infektion. Dette skyldes at nakkespændingerne kan bevirke at den naturligt forekommende væske i mellemøret ikke kan dræne gennem det eustakiske rør ind til halsen. Dette fører til øget væske i mellemøret, hvilket kan være smertefuldt.