Kiropraktik

Som kiropraktor er man uddannet til at undersøge, stille diagnose samt til at behandle og yde forebyggende behandling af gener fra kroppens bevægeapparat. Det vil sige kroppens led, muskler og nervesystemet.

Vi behandler ledlåsninger (subluxationer på kiropraktor sprog). Vore patienter er fra 2 dage til 96 år gamle og den anvendte behandling og teknik bliver tilpasset efter patientens alder, fysik og problem.

Oftest opsøger vore patienter os på grund af ondt i nakke, ryg, lænd, ben eller arme eller på grund af hovedpine, brystsmerter, svimmelhed og kvalme. I andre tilfælde kan ledlåsninger vise sig som fordøjelsesmæssige problemer eller på et utal af andre måder.

Under første konsultation optages patientens sygehistorie og der laves en undersøgelse af patienten. Hvis det vurderes at være relevant kan vi henvise til røntgenundersøgelse i sundhedshuset i Murergade i Helsingør (disse dækkes under sygesikringen) Sygehistorien og undersøgelsen gør os i stand til at  stille en diagnose og skønnes det at være et kiropraktisk problem indledes behandlingen med det samme. I behandlingsprocessen vil vi prøve at lokalisere grunden til hvorfor problemet er opstået og rådgive om hvad patienten selv kan gøre for at mindske risikoen for tilbagefald.

Kiropraktor uddannelsen er en 5-årig universitets-uddannelse efterfulgt af en 1-årig turnus periode.

Der kræves ingen henvisning at opsøge en kiropraktor som er en fuld integreret del af det etablerede danske sundhedsvæsen. Der ydes tilskud fra den offentlige sygesikring og fra sygeforsikringen ’danmark’.