Klassisk Akupunktur og Traditionel Kinesisk Medicin


Inden for Traditionel Kinesisk Medicin findes der mange forskellige behandlingsformer, der enten anvendes særskilt eller kombineres for at opnå den bedste virkning. De mest almindelige behandlingsformer er: 


Akupunktur

Akupunktur er den mest almindelige behandlingsform. Ved akupunktur indstikkes der meget tynde, sterile engangsnåle i udvalgte akupunktur punkter på kroppen. Der anvendes både akupunktur punkter lokalt, hvor lidelsen er, og punkter i den modsatte ende af kroppen med det formål at øge påvirkningen af livsenergien Qi og dermed effekten af behandlingen. Patienten vil typisk kunne mærke et lille stik, når nålen isættes, men ellers opleves behandlingen som reglen som værende smertefri.

Akupressur

Akupressur er en behandling af akupunkturpunkter ved hjælp af tryk. Behandlingsprincippet er det samme som ved akupunktur.


Gua Sha

Gua Sha er en massageform, hvor behandleren ved hjælp af et redskab forsigtigt masserer et anspændt muskelområde. Massagen, der påvirker muskler og bindevæv har til formål at opløse stagnationer og genskabe cirkulation i vævet. Områder, der har været spændte og fulde af infiltrationer vil ofte være kraftigt røde efter behandlingen. Behandlingen er smertefri og rødmen forsvinder indenfor ca. 2-5 dage.


Moxibustion

Moxibustion er en behandlingsform, hvor der tilføres varme til udvalgte akupunktur punkter. Teknikken, der anvendes både til at tilføre energi og til at bevæge energi, er omtrent lige så anvendt i Kina som akupunktur og anvendes både som styrkende behandling og til behandling af smerter.

Ba Fo Guaneller cupping er behandling med Sugekopper.

Metoden bruges til at stimulere akupunkturpunkter og øge blodgennemstrømningen i udvalgte områder af kroppen. Kopperne påsættes ved at skabe undertryk i koppen. Undertrykket skabes enten ved at indføre en flamme i koppen eller suge luften ud af koppen ved hjælp af en pumpe. Behandlingen anvendes både som styrkende behandling og til behandling af smerter.

Øreakupunktur

Øreakupunktur bygger på viden om at alle vævstyper (eksempelvis knogler, muskler og organer) har referencepunkter på ørets overflade. I behandlingen anvendes en kombination af traditionelle kinesiske erfaringer samt moderne europæisk øre akupunktur (Auriculo terapi). Til påvirkning af ørets overflade anvendes der enten mini nåle eller mini kugler.

Bivirkninger

Almindeligvis er der ingen bivirkninger efter akupunkturbehandling. Nogle patienter rapporterer at de efter en behandling kortvarig kan føle:

  • Træthed
  • Varme- eller kuldefornemmelse
  • Lettere snurren i området, hvor nålene har siddet
  • Let svimmelhed og kvalme

Der kan i enkelte tilfælde også opstå et eller flere mindre blå mærker efter en behandling.

Langt de fleste patienter føler sig afslappede og veltilpasse efter en behandling.